Geboorte Trauma consulent

Falk

Hulp bij herstel na de bevalling

Er wordt vaak gezegd dat de tijd ná de geboorte van je kindje een Roze Wolk is, maar dat is lang niet altijd het geval. Kraamtranen horen erbij gedurende de eerste dagen na de bevalling, maar als je merkt dat je na verloop van tijd nog vaak en op een niet-positieve manier terugdenkt aan je zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd dan spreken we van een geboortetrauma.

Nu klinkt geboortetrauma misschien wat zwaarder dan het bedoeld is. Geboortetrauma is iets persoonlijks en heeft alle vormen en gradaties: denk hierbij aan het niet positief hebben ervaren van de bevalling(periode) en/of nog vaak terugdenken aan de minder fijne dingen. Daarnaast kan trauma zich ook uiten in bijvoorbeeld vermoeidheid of andere fysieke klachten.

Herstelgesprek

Ik bied je een zogenaamd ‘Herstelgesprek’ aan. Het Herstelgesprek maakt gebruik van de plasticiteit van het brein en brengt gunstige veranderingen teweeg Zo ontstaan functionele verbindingen en psychisch en lichamelijk herstel. De benadering in het gesprek is gericht op het eigen fysiologisch functioneren, waarbij gebruik gemaakt wordt van het intuïtieve brein.

Meestal verdwijnen de klachten in één herstelgesprek. In enkele gevallen is een tweede afspraak zinvol. Mijn ervaring is dat vrouwen al tijdens het gesprek de eerste tekenen van herstel opmerken en dat dit in de tijd ná onze afspraak verder doorzet. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

Tarieven

We bespreken telefonisch of per mail jouw behoefte en wat ik voor jou kan betekenen. Vervolgens maken we een afspraak voor een Herstelgesprek op een voor jou prettige locatie. Dat kan bij jou thuis zijn of op een externe locatie.

Uiterlijk vier weken na het consult hebben we contact om de effecten van de behandeling en je wensen te bespreken.

Een herstelgesprek kost € 100,=.
Dit bevat de intake, 1 gesprek van 1 tot 1,5 uur en een evaluatie.

De kosten van een Herstelgesprek worden helaas niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Soms is de werkgever bereid de kosten op zich te nemen. In overleg met jou kan ik een verklaring opstellen om je hierin te steunen.

col-img

Contact

Herstel je langzaam of kijk je met een negatief gevoel terug op je bevalling? Heb je vragen? Neem contact met me op of bel 06-41476668.

Henriët
“Mijn bevalling was niet gegaan zoals ik gehoopt had. Ik kreeg veel last van angsten en had enorme huilbuien. Ik voelde me totaal niet blij.

Na het Herstelgesprek voelde ik me de rest van die dag belabberd en had ik hoofdpijn, maar toen ik de volgende dag opstond was er een gevoel van totale opluchting. Ik voelde me zoveel lichter en fijner. Het viel mijn partner ook direct op. In de dagen na ons gesprek bleef het steeds beter gaan en nu (3 weken later) voel ik me prima en zijn mijn angsten grotendeels verdwenen.

Willeke, ik weet niet hoe je het hebt gedaan, maar het was geweldig.”