EN DE PARTNER DAN?

diemer & koert

Net zoals een doula géén verloskundige of kraamverzorgende is, is zij niet de partner van een vrouw die gaat bevallen. En die rol wil ik, als doula, ook zeker niet op mij nemen!

Mijn rol bestaat uit het helpen van de partner bij het steunen van zijn vrouw. Ook voor een partner is bevallen geen dagelijkse bezigheid. Daarnaast is hij natuurlijk emotioneel betrokken bij alles wat er gebeurt. In zo’n situatie kan het weleens moeilijk zijn om het hoofd koel te houden en te weten wat op dat moment de bevalling ten goede komt. Ik help hierbij door tijdens de voorbereiding én tijdens de bevalling zelf speciale aandacht te besteden aan wat de partner kan doen.

Zeker als jullie ook de zwangerschapscursus Samen Bevallen hebben gevolgd, zal je partner zich niet ‘machteloos’ voelen tijdens de bevalling, zoals je zo vaak hoort. Er zijn namelijk bijzonder veel dingen die je voor een vrouw kunt doen, maar je moet natuurlijk wel weten wat en hoe.

col-img

WAT IS EEN DOULA?

Het woord doula komt uit het oud Grieks…lees meer

col-img

Duo doula

The best of both worlds…lees meer

col-img

WERKWIJZE

Als doula begeleid ik jou (en je partner) tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd…lees meer

col-img

Tarieven

We bieden verschillende mogelijkheden…lees meer

Michiel, vader van Aurelia

“De rol van de vrouw is duidelijk, zij moet er ‘doorheen’ zien te komen, maar voor een partner is het veel lastiger om te zien wat hij nu precies kan doen. Met jouw hulp heb ik me op een hele prettige manier nuttig en betrokken gevoeld bij de bevalling. We waren een goed team!”