WAAROM EEN DOULA?

Mensen denken vaak dat er een speciale reden moet zijn om een doula bij de bevalling te vragen. Dat is zeker niet het geval! Ik ben er voor iedereen die goed voorbereid de bevalling in wil gaan en tijdens de bevalling professioneel gesteund wil worden. Dit alles met als doel de geboorte voorspoediger en tot meer tevredenheid te laten verlopen.

Een doula is een aanvulling op de zorg rondom de zwangerschap en bevalling. Je kunt het zo zien; voor de medische zaken ga je naar de verloskundige of gynaecoloog, voor een goede voorbereiding en extra steun tijdens de bevalling vraag je een doula.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de continue begeleiding van een doula er in hoge mate toe bijdraagt dat:

  • de bevalling aanzienlijk vlotter verloopt (ca. 25% sneller)
  • vrouwen minder behoefte hebben aan medische pijnbestrijding
    (landelijk maakt 33% gebruik van pijnbestrijding, in mijn praktijk 8%)
  • er minder kunstverlossingen plaatsvinden
    (percentage keizersneden landelijk 17% – in mijn praktijk 6%)

Mensen die kiezen voor bevallen met een doula, geven achteraf aan tevredener terug te kijken. Zij voelen zich gehoord en gesteund tijdens zowel de zwangerschap als de bevalling.

col-img

WAT IS EEN DOULA?

Een doula, of ‘geboortecoach’, is een speciaal opgeleide vrouw die…lees meer

col-img

En de partner dan?

Net zoals een doula géén verloskundige of kraamverzorgende is, is zij niet de partner van…lees meer

col-img

WERKWIJZE

Als doula begeleid ik jou (en je partner) tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd…lees meer

col-img

Tarieven

Om het overzichtelijk te maken, maak ik onderscheid tussen doula begeleiding, last minute begeleiding en een combinatie…lees meer

John, vader van Alena
“We vonden het geweldig dat je echt naar ons luisterde en samen met ons uitzocht wat voor ons het prettigst zou zijn tijdens de bevalling. Je gaf ons veel keuzes aan, zonder je eigen mening op te dringen en je deed werkelijk alles wat je kon om ervoor te zorgen dat we de bevalling kregen die we zo graag wilden. Hierdoor hebben we de bevalling als heel positief ervaren.”