DOULA-DUO Willeke & Nelleke

De afgelopen tijd heeft mij eens te meer doen beseffen dat we zo maar ziek kunnen worden en even niet ons mooie vak kunnen uitoefenen. Als doula beloof ik er 24/7 voor je te zijn als je gaat bevallen, maar dat is een kwetsbare belofte. Ook ik of één van mijn dierbaren kunnen immers ziek worden.
Om die reden heb ik eind 2020 besloten om een nauwe samenwerking aan te gaan met mijn collega Nelleke Peerenboom. Als doula-duo staan Nelleke en ik samen sterk. Doordat je ons beiden goed leert kennen tijdens het voortraject, heb je altijd een vertrouwd en liefdevol gezicht aan je zijde tijdens de bevalling. Mocht één van ons ziek zijn, dan ben jij er zeker van dat je tóch goed gesteund wordt tijdens de bevalling door een doula die je tijdens de zwangerschap hebt leren kennen. Nelleke en ik hebben beiden dezelfde waarden over positief, bewust en relaxed samen bevallen. Hiernaast hebben wij elk natuurlijk onze eigen kwaliteiten. Zo krijgen jullie dus the best of both worlds.

Onze begeleiding

Een bevalling is in de basis een natuurlijk proces, maar heeft ook medische aspecten. Vooraf weet je nooit precies hoe een bevalling zal verlopen. Als doula-duo geven we jou vertrouwen in je eigen lijf, in je instincten, intuïtie en jouw oerkracht, zodat jij goed voorbereid aan jouw geboorte-avontuur begint. Hoe dat er ook uitziet. We bereiden jou én je (beval)partner uitgebreid voor op de bevalling met kennis over je lichaam, protocollen, mogelijkheden, keuzes én een flinke dosis praktische tips en tricks. Hiernaast helpen we je te ontspannen en in contact te zijn met je lijf zodat de juiste hormonen en natuurlijke pijnstillers hun werk doen. We zijn er voor jou en voor jullie om te luisteren, coachen, gerust te stellen en moed in te spreken. Tijdens onze begeleiding staan jouw wensen en grenzen centraal. Met respect voor ieders rol in het geboorteteam, bewaken we de rust en jouw ruimte. Alles om de bevalling zo mooi en relaxed mogelijk te laten verlopen. Wij geloven namelijk dat een fijne bevalervaring bijdraagt aan een goede start van je kindje en gezin én ook op de lange termijn een positief effect heeft.

Maak kennis met Nelleke Peerenboom

Enthousiast, warm en persoonlijk. Nelleke Peerenboom
Moeder van twee tieners en naast doula al jaren communicatieprofessional. Nelleke heeft een open mind, zachte handen en oog voor detail. Doortastend en met gepast gevoel voor humor gaat ze op zoek naar jouw verhaal en helpt je dit te vertalen naar jouw geboortewensen. Ze denkt graag mee in creatieve oplossingen die jouw bevalervaring positief beïnvloeden. Nelleke gelooft in het principe van hoofd, hand en hart: Kennis is kracht en begrip van wat er gebeurt in je lichaam tijdens de bevalling. Ook draagt kennis bij aan jouw zelfvertrouwen en vermindert het eventuele angst. Praktische tips en handige weetjes bieden jou én je partner uitkomst in verschillende bevalsituaties, de voorbereiding hierop en de kraamtijd. Nelleke geeft oprechte, persoonlijke aandacht en is doula vanuit een grote passie en liefdevol hart.
Zowel Nelleke als ik zijn gecertificeerd doula en lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s.

col-img

Wat is een doula?

Het woord doula komt uit het oud Grieks…lees meer

col-img

En de partner dan?

Net zoals een doula géén verloskundige of kraamverzorgende is, is zij niet de partner van…lees meer

col-img

WERKWIJZE

Als doula begeleid ik jou (en je partner) tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd…lees meer

col-img

Tarieven

We bieden verschillende mogelijkheden…lees meer

John, vader van Alena
“We vonden het geweldig dat je echt naar ons luisterde en samen met ons uitzocht wat voor ons het prettigst zou zijn tijdens de bevalling. Je gaf ons veel keuzes aan, zonder je eigen mening op te dringen en je deed werkelijk alles wat je kon om ervoor te zorgen dat we de bevalling kregen die we zo graag wilden. Hierdoor hebben we de bevalling als heel positief ervaren.”