Werkwijze

Tijdens de zwangerschap kom ik drie keer naar jullie toe. Onze afspraken bieden alle ruimte voor het bespreken van persoonlijke vragen, twijfels, angsten en verwachtingen. Uiteraard wil ik graag weten hoe jullie tegen de bevalling aankijken en wat jullie wensen en ideeën zijn. Bovendien krijg je van mij informatie over de verschillende keuzes en mogelijkheden.

Tijdens de bevalling kom ik naar jullie toe en blijf ik totdat jullie kindje geboren is. Of je nu thuis gaat bevallen, poliklinisch, een medische indicatie hebt of wanneer de zorg tijdens de bevalling overgaat van de verloskundige naar de gynaecoloog.

Ik help je met het opvangen van de weeën en zorg ervoor dat jij de weeën de baas blijft. Dat doe ik o.a. door je, samen met je partner, te helpen met je ademhalingstechniek, te masseren, tegendruk te geven en houdingen aan te geven om de weeën op te vangen. Ook  creëer ik een veilige en vertrouwde sfeer in de ruimte waar je bevalt. Vooral als je in het ziekenhuis gaat bevallen is dit laatste erg belangrijk.

Na de bevalling kom ik nog minimaal een keer langs om te kijken hoe het gaat en om de bevalling na te bespreken. Dat is waardevol, want veel vrouwen/stellen vergeten dingen die tijdens de bevalling gebeurd zijn. Samen maken we dat plaatje weer ‘compleet’.

 

col-img

WAT IS EEN DOULA?

Een doula, of ‘geboortecoach’, is een speciaal opgeleide vrouw die…lees meer

col-img

Waarom een doula?

Mensen denken vaak dat er een speciale reden moet zijn…lees meer

col-img

En de partner dan?

Net zoals een doula géén verloskundige of kraamverzorgende is, is zij niet de partner van…lees meer

col-img

tarieven

Om het overzichtelijk te maken, maak ik onderscheid tussen doula begeleiding, last minute begeleiding en een combinatie…lees meer

Mayla, mama van Marten

“Ik denk nog zo vaak terug aan hoe mooi mijn bevalling was. Hoe fijn onze kleine geboren werd. En ik ben er nog steeds van overtuigd dat dat grotendeels door jouw aanwezigheid kwam, Willeke. Jij hebt de rust bewaakt en mij kracht gegeven. De bevalling waar ik zo bang voor was en waar ik zo huizenhoog tegenop keek, is nu een prachtige, liefdevol gekoesterde herinnering.”