Mama Daniëlle

Voor mijn zwangerschap had ik al wat gelezen over het bijzijn van een doula bij een bevalling. Na 3 miskramen ging het nu eindelijk goed en wilde ik alles op alles zetten om deze zwangerschap en bevalling goed te laten verlopen. Ik had daardoor wel oren naar een soort van bevallingscoach. Ik heb gezocht naar een doula in de buurt en kwam bij Willeke terecht.
mama Daniëlle

Willeke kwam over als een ervaren, begripvol en super aardig mens. Het klikte meteen goed na de eerste ontmoeting en wij wisten vanaf dat punt meteen dat wij Willeke erbij wilden hebben. Willeke verzorgde ook de zwangerschapscursus bij ons thuis, dat was in verband met Corona erg handig. Voor ons kwam dat prima uit, daardoor is alles haarfijn en op ons tempo uitgelegd en konden we alles vragen wat we wilden. Willeke voelt heel goed aan waar ze nodig is en wat je wensen zijn. Ik had iemand nodig die mij er doorheen ging slepen en mij goed kon informeren op momenten waarbij dat nodig was. Ik vond het opstellen van het geboorteplan ontzettend lastig, maar samen met Willeke ben ik er toch uitgekomen wat voor mij belangrijk was en wat niet. Tijdens de bevalling denk je echter geen seconde meer aan dat geboorteplan en zo’n beetje alles waar ik bang voor was is toch gebeurt tijdens de bevalling.
Willeke heeft al die tijd letterlijk naast me gestaan en het voelde voor mij ontzettend fijn om iemand die je helemaal vertrouwt op dat moment in je bijzijn te hebben. Dat gold ook voor mijn partner, die achteraf vertelde dat hij niet goed wist wat hij moest doen en daardoor ook heel blij was dat Willeke er was als steun. Bij alles wat er gebeurde, vertelde Willeke rustig en duidelijk wat er aan de hand was. Dat was maar goed ook, want ik was behoorlijk onder invloed van de pijnbestrijding, dus de helft ging eerst langs mij heen. Van welke vacuumsoort er gebruikt werd tot waarom ze onze zoon Louie eerst even moesten checken, Willeke wist ALLES.
Het is een ontzettende geruststelling om een ervaren doula naast je te mogen hebben staan en ik kan het iedereen aanraden. Het heeft bij mij een heel stuk angst weggenomen omdat het voelt alsof je samen met je doula sterker staat. Dat je kan terugvallen en steunen op de expertise van de doula en ik denk dat iedere vrouw daar baat bij zou hebben. Ook na de bevalling staat Willeke nog klaar en checkt regelmatig hoe het gaat.
Lieve Willeke, ontzettend bedankt voor alles, je bent ZO goed in
wat je doet! ​

col-img

Testimonials

Wil je meer ervaringen lezen? …meer ervaringen