Mama Lisanne

Via zwangerschapsyoga kwam ik aan het adres van Willeke en ons eerste telefoongesprek voelde al erg fijn.
Na een eerste kindje gekregen te hebben middels een geplande keizersnee in verband met een stuitligging, was de wens om natuurlijk te bevallen erg groot. Graag wilden we dat meemaken, maar ook omdat we van mening zijn dat dit voor moeder en kind gewoon beter is.

Omdat ik een keizersnee in voorgeschiedenis had zou het sowieso een ziekenhuis bevalling worden. Zelf hebben we niet zoveel met ziekenhuizen en het leek me vooraf vooral een zakelijk gebeuren. We waren bang voor veel mensen, verschillende mensen, aan ons bed. Bang dat we een nummer zouden zijn, in plaats van dat je thuis op een intieme en rustige wijze met een vertrouwd iemand, je verloskundige, kon bevallen.Ook na de eerste afspraak voelde het voor mij en mijn man als prettig. Willeke legde goed uit wat we konden verwachten en wat we nog meer konden voorbereiden zodat we zoveel mogelijk middels onze eigen wensen konden bevallen. We hebben een geboorteplan opgezet en deze doorgenomen met Willeke en na een paar aanpassingen waren we hier erg tevreden mee. Ook het ziekenhuis vond het prima en ze wilden het graag inzien bij de volgende controle.
Zover is het nooit gekomen, want in de week van de tweede afspraak met Willeke ging ik op een vrijdagochtend met klachten naar de Poli. Het bleek dat ik al aan het bevallen was. Het was pas de 36e week, dus dat was wel even slikken. We hebben op de verloskamers meteen Willeke gebeld en binnen anderhalf uur was ze er. In die anderhalf uur konden we het prima redden, maar toch keken we er naar uit dat ze kwam.
Willeke had nog snel het geboorteplan geprint en heeft dit meteen doorgenomen met de verpleegkundige en arts-assistent. Ook tijdens de bevalling heeft ze onze wensen bewaakt. Dat gaf een enorme rust.
Omdat het allemaal nogal snel gegaan was had ik in het begin wat moeite met de weeën wegzuchten. Gelukkig hielp Willeke hier meteen mee en zo vormden we met zijn drieën een echt team. Er zijn zoveel kleine dingetjes die Willeke heeft gedaan, kruiken maken voor me koude voeten, zorgen dat ik wat dronk, te veel om op te noemen. Het voelde in ieder geval erg fijn en vertrouwd.
De bevalling verliep voorspoedig en ook op de heftige momenten hebben we veel steun ervaren van Willeke. Het was ook erg fijn dat ze zo rustig was. Na de bevalling moest ik nog naar de OK omdat de placenta niet kwam en toen ik terug kwam op de kamer was Willeke er nog. Mijn man was met onze dochter op de couveuse afdeling.
Wat we ook als prettig ervaren hebben is dat je nog met iemand anders dan je partner kan napraten over de bevalling. Sommige dingen ben je toch weer vergeten.
We zijn dus ontzettend blij dat we Willeke erbij hebben gehad. Het heeft zeker bijgedragen aan een voorspoedige bevalling. Nou mag er ook bij gezegd worden dat het personeel van het ziekenhuis ook erg meegewerkt heeft aan onze wensen. Kortom een heel goede ervaring om op terug te kijken. Ik kan iedereen aanraden om met hulp van een doula te bevallen.
Willeke bedankt!

col-img

Testimonials

Wil je meer ervaringen lezen? …meer ervaringen

Willeke
Zoals Lisanne ook al schrijft, was hun eerste kindje geboren via een geplande keizersnee, omdat kleine Sies in stuit lag. Hierdoor had Lisanne bij deze tweede zwangerschap een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen, maar
wilde zij en Kees Jan dit het liefst wel zo natuurlijk mogelijk laten gebeuren. Wat kan een doula dan van meerwaarde zijn! Door de medische setting krijg je tijdens de bevalling veel meer te maken met wisselende zorgverleners in de verloskamer en met een ziekenhuisprotocol, waarbinnen het soms wat lastig(er) is om er je geheel eigen bevalling van te maken. En toen braken ook nog eens spontaan Lisanne’s vliezen toen ze iets meer dan 36 weken zwanger was. Dat was even schrikken! Officieel was ik nog niet oproepbaar voor hen (dat ben ik altijd vanaf 37 weken zwangerschap), maar gelukkig was ik in de buurt en ben direct naar het ziekenhuis gegaan. Na een paar uur is toen lieve, kleine Niene geboren.