Mama Nicolette

Afgelopen mei ben ik bevallen van mijn eerste kindje. Voor de bevalling heb ik de hulp ingeroepen van een doula. Ik had daar al over gelezen en omdat ik opzag tegen de bevalling dacht ik dat een doula wel iets voor mij zou zijn. Voor de bevalling hebben Willeke en ik 3 afspraken gehad waarin we alles doorgenomen hebben wat belangrijk voor mij was.

Wat ik prettig vind, is dat die gesprekken mij rust gaven en het idee dat er iemand bij mijn bevalling aanwezig zou zijn (de hele tijd, want waar ik tegenop zag was dat de vroedvrouw alleen kwam controleren en daarna weer weg zou gaan tot aan het laatste stukje ontsluiting) en dat dat iemand was met ervaring. Voor mij was het tenslotte allemaal nieuw. Ook gaf het me iets meer gevoel dat ik enigszins controle had. Het geboorteplan samen maken, gaf het idee dat ik alle opties wist en had besproken. En er was nu iemand die dat ook wist en voor mij op kon komen als ik dat zelf niet meer zou kunnen. Tijdens de bevalling was het erg prettig dat ik zo goed voorbereid was, ik had het gevoel dat er geen verrassingen waren.

Wat ik ook heel fijn vond, is dat ik het zonder pijnstilling heb kunnen doen én thuis ben bevallen. Dit had ik de eerste maanden van mijn zwangerschap, voordat ik Willeke leerde kennen, niet voor mogelijk gehouden. De bevalling was niet pijnloos, maar voor mij in elk geval wel goed te doen en ik kijk absoluut met een zeer positief gevoel op mijn bevalling terug. Ik zou het zo weer doen!

col-img

Testimonials

Wil je meer ervaringen lezen? …meer ervaringen

Willeke

Nicolette klopte al vroeg in de zwangerschap van haar eerste kindje bij me aan. Zij zou alleenstaande moeder gaan worden en wist dus al direct dat ze er een geboorte-partner bij wilde hebben. Terugkerend onderwerp tijdens onze voorgesprekken was dat Nicolette er opzag tegen de pijn van de weeën. We hebben goed de ademhalingstechnieken doorgenomen en geoefend hoe zij de weeën in verschillende houdingen kon opvangen. Wat hebben we gelachen toen zij rollend over de geboortebal net aan het doen was alsof ze een wee weg zuchtte! In het geboorteplan hadden we een duidelijk ‘plan B’ opgenomen voor als Nicolette medische pijnbestrijding zou willen, zodat we het daar tijdens de bevalling niet meer over hoefde te hebben.

Toen de geboorte zich aankondigde ben ik naar Nicolette toe gegaan en heeft zij veel weeën weggezucht op de bal. Nu niet meer lachend, maar wel heel erg stoer en in haar kracht. Het woord ‘medische pijnbestrijding’ is niet in haar opgekomen en zij heeft haar dochtertje Caitlin prachtig vlot thuis ter wereld gebracht. Toen ik uren na de bevalling vertrok liet ik een bijzonder trotse moeder en prachtige baby achter.