Geboorte Trauma Coach

Falk

Hulp bij herstel na de bevalling

Er wordt vaak gezegd dat de tijd ná de geboorte van je kindje een Roze Wolk is, maar dat is lang niet altijd het geval. Kraamtranen horen erbij gedurende de eerste dagen na de bevalling, maar als je merkt dat je na verloop van tijd nog vaak en op een niet-positieve manier terugdenkt aan je zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd dan spreken we van een geboortetrauma.

Nu klinkt geboortetrauma misschien wat zwaarder dan het bedoeld is. Geboortetrauma is iets persoonlijks en heeft alle vormen en gradaties: denk hierbij aan het niet positief hebben ervaren van de bevalling(periode) en/of nog vaak terugdenken aan de minder fijne dingen. Daarnaast kan trauma zich ook uiten in bijvoorbeeld vermoeidheid of andere fysieke klachten.

Herstelgesprek

Ik bied je een zogenaamd ‘Herstelgesprek’ aan. Het Herstelgesprek maakt gebruik van de plasticiteit van het brein en brengt gunstige veranderingen teweeg Zo ontstaan functionele verbindingen en psychisch en lichamelijk herstel. De benadering in het gesprek is gericht op het eigen fysiologisch functioneren, waarbij gebruik gemaakt wordt van het intuïtieve brein.

Meestal verdwijnen de klachten in één herstelgesprek. In enkele gevallen is een tweede afspraak zinvol. Mijn ervaring is dat vrouwen al tijdens het gesprek de eerste tekenen van herstel opmerken en dat dit in de tijd ná onze afspraak verder doorzet. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

Tarieven

We bespreken telefonisch of per mail jouw behoefte en wat ik voor jou kan betekenen. Vervolgens maken we een afspraak voor een Herstelgesprek op een voor jou prettige locatie. Dat kan bij jou thuis zijn of op een externe locatie.

Uiterlijk vier weken na het consult hebben we contact om de effecten van de behandeling en je wensen te bespreken.

Een herstelgesprek kost € 122,50.
Dit bevat de intake, 1 gesprek van 1 tot 1,5 uur en een evaluatie.

De kosten van een Herstelgesprek worden helaas niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Soms is de werkgever bereid de kosten op zich te nemen. In overleg met jou kan ik een verklaring opstellen om je hierin te steunen.

col-img

Contact

Herstel je langzaam of kijk je met een negatief gevoel terug op je bevalling? Heb je vragen? Neem contact met me op.


Flora
“Een aantal weken geleden heb ik Willeke benaderd omdat ik merkte dat ik niet goed in m’n vel zat na een loodzware zwangerschap met ziekenhuisopname en mijn stortbevalling van 20 minuten. Mijn emoties zaten hoog, ik moest veel huilen en had veel lichamelijke klachten die maar niet over gingen.
De therapie van Willeke werd beschreven als iets waarvan je je met één sessie beter zou voelen.
Dingen opgelost konden worden.
Ik kon het me nauwelijks voorstellen.
Mijn verdriet was zo groot, rauw en veelomvattend. Blanco ging ik erin met het idee ‘ik probeer het gewoon’. De sessie zelf was al heel bijzonder. Ik voelde mijn brein letterlijk aan het werk gaan. De dagen erna voelde al zoveel lichter en ik kon het zelf nauwelijks geloven, maar na 2 weken voelde het alsof ik was ‘genezen’. Ik voelde geen verdriet meer, ik kon de gebeurtenissen een plek geven. Er was weer ruimte voor de mooie aspecten van de zwangerschap en de bevalling. Het is iets magisch eigenlijk. Ik besefte dat ik mijzelf had hersteld. Dit heeft me zoveel kracht en inzicht gegeven. Hulp zoeken was de beste beslissing ooit!”


Henriët
“Mijn bevalling was niet gegaan zoals ik gehoopt had. Ik kreeg veel last van angsten en had enorme huilbuien. Ik voelde me totaal niet blij.

Na het Herstelgesprek voelde ik me de rest van die dag belabberd en had ik hoofdpijn, maar toen ik de volgende dag opstond was er een gevoel van totale opluchting. Ik voelde me zoveel lichter en fijner. Het viel mijn partner ook direct op. In de dagen na ons gesprek bleef het steeds beter gaan en nu (3 weken later) voel ik me prima en zijn mijn angsten grotendeels verdwenen.

Willeke, ik weet niet hoe je het hebt gedaan, maar het was geweldig.”

Rebecca
“Tijdens mijn zwangerschap had ik al regelmatig last van angstaanvallen en het laatste gedeelte van de bevalling was voor mij ronduit traumatisch. Deze enorme angst bleef ook in de periode na de geboorte van mijn baby. Wanneer andere moeders liefdevol vertelden over de geboorte van hun kindje en hoe goed ze zich voelden toen de baby op hun borst werd gelegd na de bevalling, kon ik daar helemaal niets mee. Ik vond het zo fijn om hierover te praten met iemand die mijn gevoelens erkende en waarbij ik me niet anders hoefde voor te doen dan dat ik me voelde. Ik kon al mijn negatieve gevoelens delen met Willeke en alleen dát al luchtte me bijzonder op.”


Ilona
“De bevalling van mijn eerste kindje heb ik als vrij traumatisch ervaren. Toen ik voor de tweede keer zwanger was, merkte ik dat ik niet aan de bevalling kon denken zonder te huilen en zonder pijn in mijn buik. Een vriendin raadde me aan een afspraak met Willeke te maken en dat heeft veel opgeleverd. Vanaf de dag ná ons gesprek voelde ik me vrolijk en wel 10 kilo
lichter. Mijn partner zag ook duidelijk verschil. Mijn gedachten over de komende bevalling zijn nu genormaliseerd en ik heb mijn bevalplan met de verloskundige besproken zónder te huilen of me naar te voelen. Ik vind dit herstelgesprek een aanrader voor heel veel vrouwen.”