WAT IS EEN DOULA?

ondersteuning-bevallingEen doula, of ‘geboortecoach’, is een speciaal opgeleide vrouw die jou en je partner door de bevalling heen coacht. Vanaf het moment dat de bevalling is begonnen totdat het kindje er is, is ze er met raad, daad en steun. Of de bevalling nu thuis of poliklinisch plaatsvindt. Maar ook wanneer de bevalling (onverwachts) wordt overgenomen door de gynaecoloog.

Vroeger was het heel normaal dat vrouwen elkaar hielpen tijdens de bevalling. Ervaren vrouwen, die zelf al kinderen hadden gekregen, steunden andere vrouwen tijdens de geboorte. Dat zie je tegenwoordig steeds minder. Omdat het ook voor verloskundigen meestal niet mogelijk is de hele bevalling te blijven, staan jij en je partner er tijdens de geboorte van jullie kindje grotendeels alleen voor. Mede daardoor vinden er steeds meer bevallingen in het ziekenhuis plaats en nemen het percentage keizersneden, de vraag naar medische pijnbestrijding en het risico op complicaties toe. Allemaal dingen die je toch liever anders ziet tijdens je bevalling!

Een doula kan het verschil maken.

col-img

WAAROM EEN DOULA?

Mensen denken vaak dat er een speciale reden moet zijn…lees meer

col-img

EN DE PARTNER DAN?

Net zoals een doula géén verloskundige of kraamverzorgende is, is zij niet de partner van…lees meer

col-img

WERKWIJZE

Als doula begeleid ik jou (en je partner) tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd…lees meer

col-img

Tarieven

Om het overzichtelijk te maken, maak ik onderscheid tussen doula begeleiding, last minute begeleiding en een combinatie…lees meer

Robert Jan & Rieneke, ouders van Imme

“Wij hebben jouw persoonlijke begeleiding als heel speciaal ervaren. Je combinatie van vakkennis, inlevingsvermogen, acupressuur en heel veel persoonlijke aandacht heeft ons een prachtige bevalling opgeleverd.”