Privé coaching rondom de geboorte

Hoe fijn kan het zijn om in de bijzondere tijd rondom de geboorte van je kindje ondersteunt te worden door een geboortecoach? Iemand die alle tijd heeft voor jou en je partner en informatie kan geven afgestemd op jullie behoeften. Iemand met veel ervaring en mensenkennis, die kan meedenken met jullie en samen met jullie op zoek gaat naar wat voor jullie de fijnste manier kan zijn om je kindje geboren te laten worden.
coaching
In grote lijnen is dát wat je van mij als geboortecoach mag verwachten in de tijd rondom de geboorte van je kindje.
Een flink aantal jaren heb ik ook mensen tijdens de bevalling begeleid, als doula. Dat doe ik momenteel niet meer.
In die tijd heb ik gemerkt dat een goede en persoonlijke voorbereiding op de geboorte eigenlijk het allerbelangrijkste is voor een positieve ervaren bevalling. Dat heeft ertoe geleid dat ik me nu uitsluitend richt op ondersteuning rondom de geboorte.
Tijdens de privé coaching gebruik ik natuurlijk alle kennis die ik als zwangerschapsdocente heb om jullie alle juiste informatie te geven. Ik sta in nauw contact met de verloskundigen en gynaecologen in de regio, zodat ik jullie up to date kan informeren over de mogelijkheden die er zijn. Mijn jarenlange ervaring als coach zet ik in om jullie te begeleiden naar wat voor júllie een fijne bevalling kan worden. Iedereen heeft daar andere ideeën over en wensen in, dus mijn werk als geboortecoach is nooit standaard, maar altijd ‘op maat’.

Een geboortecoach maakt het verschil

Natuurlijk heb je ook een verloskundige die er voor je is, maar voor haar is het niet altijd mogelijk om uitgebreide gesprekken met jullie te hebben tijdens de zwangerschap.
Gesprekken waarin je uitzoekt en bespreekt wat voor júllie persoonlijk een fijne manier is om je kindje geboren te laten worden.
Het kan ook zijn dat de gynaecoloog verantwoordelijk is voor je zwangerschap en aanstaande bevalling. In dat geval zijn de controles in het ziekenhuis vaak kort en vooral gericht op de medische kant van je de zwangerschap. Je ziet veel verschillende gezichten en kunt de persoonlijke aandacht erg missen. Hoe jij je voelt en hoe je de bevalling voor je ziet blijft vaak onderbelicht. Dat geldt zeker ook voor partners, zij worden veel minder of soms helemaal niet betrokken tijdens de zwangerschap.
Als geboortecoach maak ik daarin het verschil; ik geef uitleg en informatie, vertel je over de keuzes die je hebt en ik leef met je mee gedurende de hele zwangerschap en ook daarna, als jullie kindje geboren is.

Voor wie is privé coaching bedoeld?

Mensen denken wel eens dat er een speciale reden moet zijn om privé coaching rondom de bevalling te vragen, maar dat hoeft helemaal niet. Ik ben er voor iedereen die zich serieus wil voorbereiden op een voorspoedige bevalling. Ik begeleid stellen, maar ook single mama’s.
Misschien ga je bevallen van je eerste kindje en vind je dat een beetje spannend of ga je bevallen van een tweede kindje na een minder fijne eerdere beval ervaring; persoonlijke ondersteuning is altijd van grote meerwaarde. Ik informeer je, vertel je over keuzes die je hebt en ik denk met je mee over wat voor jullie fijn en helpend kan zijn. Ik doe dat zonder oordeel en met respect voor alle keuzes die jij en je partner maken.
Ik ben als geboortecoach actief in Haarlem en omgeving.