Werkwijze en tarieven

Misschien heb jij aan één afspraak voldoende of wil je juist vaker afspreken. Ik werk ‘op maat’, dus laten we vooral uitgaan waar jij/jullie behoefte aan hebben. Je kunt kiezen uit de verschillende onderwerpen hieronder en meerdere onderwerpen combineren waar je dat fijn vindt.

Het geboorteplan

Kun jij wel wat extra ondersteuning gebruiken bij het opstellen van je geboortewensen? Dan is dit een nuttige afspraak. Ook voor mensen die cursus Samen Bevallen, Relaxed Bevallen of Hypnobirthing hebben gevolgd kan dit een fijne aanvulling zijn op de cursus. Tijdens een afspraak van gaan we uitzoeken wat voor jullie belangrijk is om je kindje zo fijn mogelijk geboren te laten worden. We betrekken hierin ook de (ziekenhuis)protocollen die er zijn en jullie rechten tijdens de bevalling. Een reëel beeld van wat er wel of niet mogelijk is komt de geboorte van jullie baby ten goede. Deze afspraak is zeer passend in week 30-34 van de zwangerschap.

Kennis is kracht

Weet jij nog niet zo veel over hoe een bevalling gaat? Dan is dit een echte aanrader. Ik geef jullie veel informatie over het geboorteproces zodat je begrijpt wat er in je lijf gebeurt en wat je kunt verwachten. We gaan vooral ook dieper in op de dingen die jullie zelf kunnen doen om de bevalling voorspoediger en met minder pijnbeleving te laten verlopen. Partners kunnen hierbij veel betekenen, dus daar is ruim aandacht voor. Aan het einde van de afspraak oefenen we een ontspannings- en ademtechniek voor tijdens de geboorte. Dit is een afspraak waarin je veel informatie krijgt en aangezet wordt om na te denken over je wensen en ideeën voor de bevalling. Deze afspraak kan op ieder moment tijdens de zwangerschap.

Kennis is kracht – extra afspraak

Heb je al veel kennis opgedaan tijdens een zwangerschapscursus? Of heb je al Kennis is Kracht bij mij geboekt? Dan is deze extra afspraak nuttig. De inhoud van deze afspraak is aan jullie. Waar wil je (extra) informatie over? Dat kan bv. zijn over hoe je om kunt gaan met een bevalling die anders loopt dan gedacht. Wellicht sta je voor een inleiding of een keizersnee en wil je graag ‘op maat’ informatie over hoe je daar zo goed mogelijk mee om kunt gaan. Je kunt ook denken aan uitgebreide informatie over de opties voor medische pijnstilling, borstvoeding of het herstel na de bevalling.

Ontspannen richting je bevalling

Loopt de spanning wat op nu je dichterbij de bevalling komt? Dan is deze afspraak fijn om een week of 3 tot 4 vóór de uitgerekend datum te boeken. Er is volop aandacht voor hoe het met jullie gaat met de bevalling in aantocht. We gaan het hebben over de dingen die nog lastig of angstig zijn voor jou/jullie. Een ontspannings- en ademtechniek helpt veel om de controle te houden, dus daar besteden we zeker aandacht aan. Partners kunnen hierbij een grote steun zijn en ik leg uit hoe & wat. We kunnen ook Spinning Babies technieken inzetten om ervoor te zorgen dat jullie baby klaar is om geboren te worden. Zeker als je voelt dat de angst wat oploopt richting de bevalling, dan is dit een hele goede afspraak.

40+ weken zwanger

Ze zeggen wel eens dat iedere baby geboren wordt wanneer het zijn/haar tijd is. Maar sommige baby’s laten wel erg lang op zich wachten en dan kan een 40+ weken zwanger afspraak een goed idee zijn. Met acupressuur gaan we kijken of we de baby een figuurlijk zetje kunnen geven en hem/haar uitnodigen om geboren te worden. Spinning Babies technieken maakt ook deel uit van deze afspraak. Dit zijn technieken om ervoor te zorgen dat een baby zo optimaal mogelijk in het bekken ligt om geboren te worden. Wanneer je (ver) over je uitgerekende datum heengaat, dan gaat deze afspraak je zeker iets goeds opleveren.

Jouw wensen voorop

Mijn geboortecoaching is nooit standaard, maar altijd afgestemd op jou en jullie. Heb je andere wensen of wil je een andere invulling dan ik hierboven beschrijf, dan sta ik daar zeker voor open.

Tarieven

Iedere afspraak duurt ca. 2 uur en jullie mogen kiezen of je naar mijn praktijk komt of dat de afspraak bij jullie thuis plaatsvindt.
Een afspraak in mijn praktijkruimte kost € 135,=.
Een afspraak bij jullie thuis kost 150,= als je in Heemstede/Haarlem woont. Daarbuiten breng ik reiskosten in rekening (0,25 per km).
Voor de 40+ weken zwanger afspraak kom ik altijd naar jullie toe, want dat werkt het beste.