Testimonials

Jasper

Mijn vriendin stelde tijdens de zwangerschap voor een bevallingscursus te doen.
Er vlogen direct allerlei beelden van puffende vrouwen langs. Puffende vrouwen met mannen die er
onhandig achterstaan…Mannen die dit niet wilden en de strijd met hun vrouw verloren hadden.
Uiteraard probeerde ik me te verzetten! Ik had hoop; Een goede vriend van me was het gelukt de
dans te ontspringen! Mij lukte dit echter niet; met gezonde tegenzin werd ik meegesleept naar de
eerste les van de cursus samen bevallen van Willeke. Hier werd ik echter heel positief verrast! Mijn
beeld van puffende vrouwen bleek helemaal niet te kloppen. Het was een nuchtere cursus met
handige tips en bruikbare informatie! Tijdens de bevalling heb ik vaak aan de tips van Willeke terug
gedacht! Ik voelde me goed voorbereid en had het gevoel te kunnen helpen. Mijn vriendin zei na
afloop toen ons kindje geboren was: Zonder jou had ik het echt niet kunnen doen! Voor mij een
fantastisch compliment wat ik weer te danken heb aan Willeke! dus toekomstige papa’s twijfel niet en
meld je aan!

Martijn en Yara

Wegens de Corona omstandigheden kon onze cursus Samen Bevallen niet doorgaan op de beoogde manier. Al snel was daar de mogelijkheid om de cursus online te volgen. Het online volgen is zeker geen belemmering; Willeke brengt de informatie op een hele fijne, heldere manier over. Ze heeft ons alles uitgebreid verteld en dit ondersteund met plaatjes, foto’s en tekeningen. Willeke heeft ons weten te prikkelen om vooral na te denken hoe wij willen dat dingen gaan en dat wij altijd inspraak hebben. Wij gaan met veel vertrouwen de bevalling tegemoet. Dank!

Danique (verloskundige)

In mijn werkt als verloskundige raad ik altijd een zwangerschapscursus aan. Een bevalling en alles daarom heen is een belangrijke gebeurtenis in je leven. Een gebeurtenis die veel impact kan hebben in positieve en helaas ook in negatieve zin. Het laatste zie ik vooral gebeuren bij een gebrek aan kennis en/of autonomie. Het verbaast mij altijd weer dat we voor heel veel kleine dingen in het leven een cursus doen maar voor een bevalling ‘geen zin hebben om naar een pufclubje te gaan’. Maar dat het geen suf pufklasje hoeft te zijn, bewijst Willeke!
Juist omdat de geboorte van jullie baby zo’n belangrijke gebeurtenis is, denk ik dat het belangrijk is je hierop voor te bereiden. En daarmee bedoel ik niet alleen de zwangere maar juist ook de partner, in mijn ogen je steun en toeverlaat op dat moment.
Willeke heeft alles heel goed uitgelegd (ik kon haar op niets betrappen wat niet klopte ;)), maar wat ik vooral belangrijk vond is dat ze overbracht hoe je een bevalling samen kunt doen. Natuurlijk kon mijn partner de pijn niet van me overnemen maar hij kon wel heel veel doen om mij de ruimte en het vertrouwen te geven om volledig te ontspannen. Doordat hij wist wat er ging gebeuren en wat hij ongeveer wel en niet kon zeggen, had hij vertrouwen in het proces wat mij ook weer heel veel rust gaf.
Wij hebben de cursus echt als heel waardevol ervaren en uiteindelijk een hele fijne vlotte bevalling mogen beleven die ik natuurlijk wel een beetje zelf moest doen maar met heel veel steun van mijn partner en het heeft ons wel samen sterker gemaakt en dat zou ik iedereen toewensen!

Annika en Wouter

Voor aanvang waren we een beetje sceptisch maar jij hebt alle twijfels al bij de eerste les weggenomen. We vinden je een ontzettende fijne, betrokken, warme persoonlijkheid, die tegelijkertijd superkundig, professioneel en onbevooroordeeld kan vertellen over alle zaken omtrent de bevalling.

We kijken allebei uit naar de bevalling, in plaats van dat we er tegen opzien. Eigenlijk zou deze cursus verplicht moeten zijn voor alle zwangeren, maar dan wel door jou gegeven!

Tessa

We wilden je via deze weg even bedanken, we hebben tijdens de bevalling beiden veel aan de cursus gehad. Hoewel het natuurlijk nooit loopt zoals je verwacht, en je ook niet ècht kan weten hoe het zal zijn tot het zover is, hebben wij beiden het gevoel dat de cursus ons beiden goed heeft voorbereid op de bevalling! De grote lijnen van de bevalling, de verschillende fases etc., maar ook juist de kleine dingen. Dingen waar we van te voren nu goed over hadden nagedacht en die we in het geboorteplan hadden gezet en/of dingen waar we anders waarschijnlijk nooit op waren gekomen
We hebben ook het gevoel dat we echt zelf ‘in charge’ waren van de bevalling en dat er niets is gebeurd waar wij zelf niet achter stonden. Ook dit was echt iets waar we ons door de cursus heel bewust van waren geworden, dat er (behalve bij acute nood) altijd ruimte/tijd zou zijn om met ons te overleggen/wij zelf over zaken zouden kunnen beslissen en dat is tijdens de bevalling ook gebeurd. Nogmaals dank!

Susan en Arvid

Enorm bedankt voor alle hulp! We hebben heel veel aan je gehad en gedacht. Arvid zei die dag nog: Willeke is goud waard! Je hebt precies de goede dingen gezegd om er voor te zorgen dat wij met een goede mindset de bevalling tegemoet gingen en de eerste uren met Alex beleeft hebben!

Tessa en Enno

Heel blij en voldaan kwamen wij vanmiddag thuis van de weekendcursus ‘Samen Bevallen’. Grote complimenten hoe je zoveel informatie in deze dagen hebt weten samen te vatten, zonder dat het een overkill was.
Door jouw fantastische benadering en waardevolle informatie voel ik mij enorm gesterkt om het moederschap aan te gaan. Dit geldt overigens ook voor Enno die na deze dagen écht het gevoel heeft een waardevolle bijdrage te kunnen leveren.
Nadat ik het vertrouwen in mijn lichaam eigenlijk volledig kwijt was (met name door de nare ervaring van het uitdrijven van mijn vorige zwangerschap in het ziekenhuis), heb ik er nu zelfs stiekem heel veel zin in om dit prachtige avontuur aan te gaan en ben ik blij dat ik nog even een paar weken bewust kan gaan genieten van het zwanger zijn want wat is het eigenlijk gaaf!